torstai 27. joulukuuta 2012

Karpalopannacotta

Ainekset, 6 annosta

3 liivatelehteä
1 tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
2 dl maitoa
1/2 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia

Kiille
2 dl Pirkka karpalojuomaa
1 dl hyytelösokeria
2 dl karpaloita

Ohjeet


Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Mittaa kerma, maito ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja kaavi siemenet kermaseokseen veitsen kärjellä. Lisää vaniljatanko kattilaan ja kiehauta seos.

Nosta kattila liedeltä ja ota vaniljatanko pois kattilasta. Sekoita kuumaan kermaseokseen liotetut ja kuivaksi puristellut liivatelehdet. Anna kerman jäähtyä hetki ja lisäävasta sitten jogurtti. Mikäli kermaseos on liian kuumaa, jogurtti saattaa juoksettua. (Älä kuitenkaan anna kermaseoksen jäähtyä liikaa kattilassa, jotta se ei ehdi hyytyä).

Jaa pannacottaseos annoslaseihin ja hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia, mielellään yön yli.


Valmista kiille: Kuumenna karpalojuoma kattilassa ja lisää hyytelösokeri samalla sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä. Ripottele marjat pannacottien pinnalle ja kaada hiukan jäähtynyt mehuseos varovasti marjojen päälle. Hyydytä karpalopannacottia jääkaapissa vielä noin tunti ennen tarjoamista ja koristele annokset halkaistuilla piparkakuilla.

Lähde

http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/126474-karpalopannacotta

1 kommentti:

  1. Passade bra som slut på en mättande middag. Lätt att äta och fräsch till smaken. Hade inte gelesocker (hyytelösokeri), men ersatte det med syltsocker och två gelatinblad.

    VastaaPoista